Welkom, bezoeker! [ Registreren | InloggenRSS Feed

Het opnieuw uitvinden van je werkzaamheden

Geen categorie 1 november, 2017

De afgelopen jaren zijn er veel vernieuwingen geweest in bijna iedere branche. Dit is niet anders in de branche van de printers. Vroeger was het een langdurig en duur proces. Dit is het gelukkig al jaren niet meer en het is tegenwoordig al geen overbodige luxe meer. Het enige wat op dit moment nog ‘ouderwets’ is, is het feit dat je overal een andere printer voor nodig hebt. Gelukkig komt hier verandering in! Het is natuurlijk niet vreemd dat er altijd verschillende printers blijven bestaan, maar er zijn al printers die kunnen printen op verschillende soorten materialen.

De continuous inkjet printer is zo’n printer. Deze is speciaal ontwikkeld om te kunnen presteren onder verschillende soorten druk. Het is economisch, betrouwbaar en nauwkeurig. Het wordt gebruikt om tht informatie, barcodes, lotnummers en  track&trace informatie te printen. Het kan printen op zeer hoge snelheid en presteert onder de alle omstandigheden.

Hiernaast is er de hot foil printer.  Deze printer is geschikt voor hoge kwaliteitseisen en is de makkelijkste manier van coderen. Deze codering hecht aan vrijwel ieder materiaal. Denk bijvoorbeeld aan karton, papier, plastic, textiel en leer. Doordat het een diverse inzetbaarheid is de kwaliteit hoog. Het is hierdoor kras bestendig en bestand tegen verschillende externe invloeden.

Dit zijn maar twee voorbeelden van de verschillende soorten printers die zich momenteel op de markt bevinden. Deze twee printers zijn het resultaat van een globaliserende- en snel veranderende markt. Alles is data en deze data moet snel achterhaald kunnen worden om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Een geschikte printer die je producten kan voorzien van een barcode of andere vorm van codering is hierdoor niet meer weg te denken uit je productie proces. Deze printers bieden product producenten de mogelijkheid om inzicht te vergaren. Overweeg de mogelijkheid en ga verstandig om met de mogelijkheden.

Wat maakt Form 2 printer van Formlabs zo uniek?

Geen categorie 9 mei, 2017

De Form 2 printer van Formlabs wint bij veel gebruikers van 3D printers aan populariteit. Het Amerikaanse Formlabs pretendeert zelf dat de Form 2 de ‘Meest geavanceerde 3D printer ooit gemaakt is’. In dit artikel nemen we de proef op de som om te kijken of de Formlabs printer echt wel zo uniek is als de producent beweert. We doen dat op basis van de analyse van een aantal kenmerken van de 3D printer.

Kwaliteit van industriële printers, maar dan goedkoper

De Form 2 is in staat om te printen met zeer hoge resolutie. Uit meerdere onderzoeken komt naar voren dat de resolutie van de Form 2 uitermate goed is. Een breed geaccepteerde manier om de resolutie van 3D printers te meten is de zogenaamde XY-resolutie. De XY-resolutie meet de kleinste beweging die de extruder van de printer kan maken binnen één laag op de X- en Y-as. Hoe kleiner deze beweging is, hoe hoger de resolutie. De beweging wordt gemeten in micronen. Van SLA-printers is algemeen bekend dat ze nauwkeuriger zijn dan FDM-printers (extrusie door middel laag op laag smelten van materiaal). Toch is er binnen de SLA-printers ook een groot verschil in resolutie. De Form 2 printer doet het met een prestatie van 140 micronen (0,14mm) bijvoorbeeld een stuk beter dan de Ultimaker (800 micronen). Ook de voorganger van de Form 2 3D printer (de Form 1+) is een stukje minder nauwkeurig dan de nieuwe Form 2.

De bewering van Formlabs dat het net zo nauwkeurig kan printen als een industriële printer kan dan ook als correct worden beschouwd. De kosten voor een 3D printer van Formlabs zijn alleen wel significant lager. Uiteraard is de Form 2 3D printer ook op andere fronten niet te vergelijken met industriële printers. Denk hierbij vooral aan het formaat wat de Form 2 kan printen.

Snelheid van printen

De snelheid van printen is niet voor iedereen van groot belang. Maar wanneer er op wat grotere schaal geproduceerd moet worden, dan is het wel fijn dat de printer redelijk snel kan printen. Waar de Form 2 op resolutie wel significant beter is dan de Form 1+, is dit op het gebied van snelheid niet het geval. Net als zijn voorganger. Als de beide machines worden ingesteld op dezelfde resolutie, dan kunnen beide printers ongeveer 1-3 centimeter printen op de Z-as. Daarmee is de 3D printer niet bij uitstek geschikt om te gebruiken voor groter oplages.

Gebruiksvriendelijkheid van de Form 2

De gebruiksvriendelijkheid van de Form 2 is ronduit super te noemen. De printer kan simpelweg direct aan een laptop of dekstop verbonden worden of via draadloos via een Wi-Fi verbinding. Door de Wi-Fi verbinding kan je ook gemakkelijk verbinding maken met een mobiel device zoals een telefoon. Dit is vooral handig omdat Formlabs ook een mobiele app heeft ingericht. De app laat je weten wanneer er een print is afgerond of wanneer er op een andere manier aandacht van je nodig is.

Verder beschikt de printer zelf over een overzichtelijke interface met een touchscreen. Het scherm laat duidelijk zien hoever de print gevorderd is, maar ook andere commando’s kunnen worden gegeven via het heldere scherm.

De gebruiksvriendelijkheid van de Form 2 is verder ook verbeterd doordat je tijdens het printen bijna geen omkijken meer hebt naar de printer. Bij de Form 1+ was dit nog wel anders. Met name bij grotere prints was het nodig om regelmatig de harstank aan te vullen. De nieuwe Form 2 maakt het mogelijk om zichzelf automatisch opnieuw te vullen. Bovendien blijven er in de vloeibare hars geen restanten meer achter zoals dat bij de Form 1+ wel het geval was.

Samengevat

Als we de bovenstaande kenmerken van de Form 2 printer opsommen, dan zien we dat er op het gebied van snelheid nog wel een slag te maken is. Bovendien hebben we bij de kenmerken nog niet genoemd dat de prijs van aanschaf van de Form 2 vrij fors te noemen is. Daarmee is de printer ook met name weg gelegd voor gebruikers die veel waarde hechten aan kwaliteit. In algemene zin worden gebruikers van de Form 2 worden gekenmerkt door een behoefte aan:

 1. Kwalitatieve prints;
 2. Kleine oplage;
 3. Relatief kleine omvang van de objecten.

Kan je je hierin vinden? Dan is de Form 2 printer een goede oplossing!

3D-printer volgt de traditionele printer op

3D-printen 22 mei, 2015

Tijden veranderen en zo is nu ook de tijd van de traditionele printer voorbij. Inmiddels heeft de 3D-printer zijn intrede gedaan en wordt er geprint met 3D-modellen en objecten. Daarnaast zal het papier printen verdwijnen en zullen deze pagina’s voortaan via het internet worden bekeken, bijvoorbeeld via de cloud. In dit artikel geeft de 3d-printergids een kijkje in de toekomst.

Wat gaat er precies veranderen de komende jaren?

Technologie zorgt niet alleen voor vooruitgang, maar ook voor doorbraken. Dit resulteert in het feit dat sommige producten en diensten overbodig worden. Papier is een van deze producten. Steeds meer consumenten zijn van mening dat het printen met papier slecht is voor het milieu. Het is namelijk eenvoudig om deze ook online te bekijken. Men verwacht dat de boekdrukkunst en het lezen van een boek over dertig jaar iets speciaals is. Alleen waardevolle boeken worden dan geprint en goed bewaard, de rest verplaatst zich naar de zogeheten E-book sector.

De 3D-printer zorgt voor een nieuwe productiestroom

Massaproductie, daar weten we nu alles van af. Het is niet alleen onpersoonlijk, maar heeft ook een immense impact op ons klimaat. Mede doordat ze producten in lageloonlanden worden geproduceerd en vervolgens verscheept dienen te worden. Door een 3D-printer in huis te halen elimineer je al deze stappen in de productiecyclus. Zo bestel je online een 3D-model waarna deze direct geprint kan worden vanuit huis.

Waar moeten we aan denken met 3D-printing?

De 3D-printing revolutie betekent dat binnenkort alle producten eenvoudig vanuit huis geprint kunnen worden. Zo zullen er winkels ontstaan waar in plaats van cartridges diverse soorten materiaal gekocht kunnen worden. Deze sluit je vervolgens aan op de 3D-printer en het printen kan beginnen. Niet alleen handig, maar ook super snel en efficiënt. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat deze methode wordt ondersteund door menig overheid.

Xerox Authorized Resellers krijgen de mogelijkheid om naverkoopservice op Xerox-uitrusting te leveren aan hun klanten

Persberichten, Xerox 19 september, 2013

Zaventem, 19 september 2013

Xerox België-Luxemburg
Wezembeekstraat 5
1930 Zaventem
Tel: 02 716 60 00

Xerox België-Luxemburg heeft vandaag bekendgemaakt
dat de Xerox Authorized Resellers voortaan naverkoopservice op
Xerox-uitrusting kunnen leveren aan hun eigen klanten. Deze service omvat de
levering van verbruiksgoederen, maar ook het onderhoud en technische
interventies, waaronder de vervanging van versleten of defecte onderdelen. De
betrokken uitrusting gaat van instaptoestellen over printers en multifunctionele
A4- en A3-systemen tot zogenaamde lichte productiesystemen.
De Xerox Authorized Resellers die naverkoopservice willen verlenen voor een of
meerdere producten moeten hiervoor de betreffende ASP-certificatie(s)
(Authorized Service Provider) verkrijgen. Maar deze inspanning loont zeker de
moeite in het vooruitzicht dat ze hun winstmarge en dus hun rentabiliteit sterk
zullen kunnen verhogen, des te meer omdat ze bij Xerox de verbruiksgoederen en
de vervangstukken kunnen aankopen tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen.
De toekenning van een ASP-certificatie verandert niets aan de relatie tussen de
Xerox Authorized Resellers en hun klanten, aangezien ze hun volledige vrijheid
van handelen behouden. Zo kunnen ze hun klanten verbruiksgoederen leveren op
de manier die ze het meest geschikt vinden, zelfs via een eigen all-in
servicecontract. Ze zijn ook vrij om hun eigen SLA’s toe te passen (Service Level
Agreement) op de uitgevoerde onderhoudsdiensten en technische interventies
om op die manier te beantwoorden aan de specifieke behoeften van hun klanten.
Merk op dat de Xerox Authorized Resellers de vervangstukken en
verbruiksgoederen bestellen via een gereserveerde website, waarna de artikelen
thuis geleverd worden.
Het verkrijgen van de ASP-certificatie verloopt in twee fases : een
opleidingscyclus en een evaluatie van de verworven competenties. De duur van
de opleiding hangt af van het type product waarvoor de certificatie wordt
aangevraagd. De lessen worden gegeven in een van de twee opleidingscentra van
Xerox (respectievelijk in Villepinte (Frankrijk) en in Londen) en/of via het elearningplatform
van Xerox, maar ook door middel van virtuele leslokalen op het
internet. De evaluatie gebeurt altijd online.
Na een positieve evaluatie hebben de technici van de Xerox Authorized Resellers
het recht om onderhoudsdiensten te leveren en interventies uit te voeren op de
uitrusting van Xerox die gedekt is door de toegekende ASP-accreditaties. Indien
nodig kunnen ze hierbij een beroep doen op de ondersteuning van Xerox die uit
drie niveaus bestaat. Om te beginnen hebben ze prioritaire toegang tot een
database die naast technische handleidingen ook interventieadvies bevat. Als dat
niet volstaat, hebben ze de mogelijkheid om naar niveau 2 te gaan en een van de
experten te bellen van het team dat hiervoor is samengesteld. Deze experten zijn
ook in staat om in het laboratorium technische problemen te reproduceren die

zich op het terrein hebben voorgedaan. In laatste instantie kan een ingenieur van
Xerox bij de klant ter plaatse gaan. De kosten van deze interventie worden aan de
Xerox Authorized Reseller gefactureerd.
“Met de ASP-certificatie willen wij het speelveld van onze win-winrelatie met de
Xerox Authorized Resellers verruimen”, zo zei Raphaël Vandenbergen, Xerox
Remote Print Services Deployment Manager bij Xerox België-Luxemburg. “Door
hen in staat te stellen naverkoopservice voor onze producten te verlenen bieden
wij hen de mogelijkheid hun winstmarge en dus hun rentabiliteit aanzienlijk te
verhogen, terwijl zij ons helpen om de aanwezigheid van ons merk op de
Belgische en Luxemburgse markten uit te breiden. Deze multimerkenresellers die
geaccrediteerd zijn om producten met toegevoegde waarde te verkopen zijn
uitgelezen partners van wie ook ons succes afhangt.”

Xerox reikt Best-of-the-Best Awards uit

Xerox 10 september, 2013

Best of the Best Awards
Breukelen, 9 september 2013 – Xerox reikt ook dit jaar the Best-of-the-Best Awards uit. Dit is een regelmatig terugkerende contest tussen de Xerox Premier Partners wereldwijd. Uit 52 landen hebben de grafimediabedrijven die voorop lopen in de industrie hun beste campagne en/of applicatie ingestuurd.

Er zijn diverse categorieën, waar per categorie drie prijswinnaars zijn gekozen: Boeken / Brochures / Digitaal & Offset / Digitale Verpakkingen / Direct Marketing / Foto Publishing / Transpromo. In Nederland zijn er zeven prijzen gewonnen door vier bedrijven. Jubels met hun Cahier (Boeken), Pondres met vergaande personalisering (Digitaal & Offset), De Budelse met verpakkingen in kleine oplagen voor de farmaceutische industrie (Digitale Verpakkingen), Pondres met een klantcase (Direct Marketing), De Budelse met een mooie fototoepassing (Foto Publishing) en Mailstreet met een klantcase (Transpromo).

Marcel Martens, General Manager Graphic Communications van Xerox: “Wij zijn er trots op dat Nederland zoveel winnaars kent en onze klanten hier wereldwijd erkenning voor krijgen. Het is duidelijk dat deze grafimediabedrijven voorop lopen in de markt bij het verrassen van hun klanten en wij helpen ze daarbij graag.”

Bij vragen over de oplossingen per segment kunt u zelf contact opnemen met de prijswinnaars.

Bron: Xerox Nederland

Verwarde Xerox-scanner past eigenhandig cijfers in documenten aan

Xerox 6 september, 2013

Bepaalde scanapparaten van het merk Xerox bevatten een programmeerfout, waardoor cijfers in documenten kunnen worden veranderd bij het uitprinten. Dat kan onder andere administraties in de war schoppen en architecten in de problemen brengen.

De fout werd ontdekt door de Duitse computerwetenschapper David Kriesel, zo schrijft de BBC. Kriesel kwam het probleem op het spoor toen de afmetingen van een kamer die hij wilde verbouwen op de bouwplannen verschilden met het origineel, zo beschrijft hij op zijn weblog. Maar niet iedereen zal de veranderingen meteen opmerken, want die zijn vaak miniem. Zo wordt een 6 tijdens het scannen soms veranderd in een 8.

Compressiestand
Verschillende andere gebruikers hebben het probleem kunnen reproduceren. Het doet zich alleen voor bij specifieke modellen. De oorzaak zou een bug in een instelling van de compressiestand zijn.

Xerox heeft het probleem inmiddels onderkend, en laat in een verklaring weten te werken aan een oplossing middels een softwarepatch. Het bedrijf benadrukt dat de bug zich bij slechts een beperkt deel van de gebruikers voordoet.

Volgens Kriesel hebben zich inmiddels ook gebruikers gemeld die soortgelijke problemen op scanners van andere merken zouden zijn tegengekomen.

Jurist Niri Shan vraagt zich tegenover de BBC af wie verantwoordelijkheid kan worden gesteld voor eventuele schade die door de fout wordt veroorzaakt. Degene die de cijfers aanlevert is volgens hem verantwoordelijk, maar de vraag is of diegene vervolgens de leverancier van de scanner kan aanwijzen als schuldige. Bij veel commerciële contracten wordt volgens Shan afgesproken dat de fabrikant slechts beperkt aansprakelijk is.

Bron: Volkskrant

Convena International benoemd tot distributeur van Xerox Replacement Cartridges assortiment

Xerox 30 augustus, 2013

Breukelen, 30 augustus 2013 – Convena International, ICT-distributeur in de Benelux, is door Xerox, een technologiegedreven service-organisatie, benoemd tot distributeur van het Xerox Replacement Cartridge (XRC) assortiment. Deze lijn van laaggeprijsde en milieuvriendelijke tonercartridges zijn ontwikkeld voor niet-Xerox printers, zoals Brother, HP, Kyocera en Lexmark, die hoge prestaties moeten leveren in een kantooromgeving. Ten opzichte van OEM-cartridges kunnen bedrijven met het XRC-assortiment een kostenbesparing van ten minste 25 procent realiseren.

Sjoerd Gommans, European Sales Director van Convena International: “We werken sinds 2001 samen met Xerox en we zijn dan ook zeer trots op de uitbreiding van ons assortiment met de Replacement Cartridges. Met deze nieuwe productgroep kunnen onze klanten nu kiezen voor Xerox-kwaliteit, ook wanneer ze een ander merk kantoorprinter gebruiken.”

“Met Convena International als distributeur zijn gebruikers verzekerd van een goede leveringsbetrouwbaarheid en adequate kennis”, aldus Patrick van Schaik, productspecialist voor de Benelux bij Xerox Supplies Business Group. “Deze cartridgelijn stelt gebruikers in staat om snel en zonder risico een forse besparing op hun printkosten te behalen en tegelijkertijd het milieu te ontzien.”

Milieu

De cartridges uit de Xerox Replacement Cartridges-lijn voldoen aan dezelfde kwaliteitsnormen die Xerox hanteert voor de cartridges voor haar printers en multifunctionals, waaronder ISO 14001 en ISO 9001. Bij de verwerking van vervangingscartridges komt er geen plastic in de afvalstroom terecht. Tijdens de fabricage van de cartridges wordt de behuizing gedemonteerd en de componenten worden geïnspecteerd en schoongemaakt. Elke cartridge krijgt een nieuwe drum en nieuwe toner en andere specifieke componenten worden vervangen wanneer ze versleten of opgebruikt zijn. Voor deze cartridges worden door Xerox gespecificeerde en goedgekeurde toners gebruikt, evenals nieuwe fotoreceptoren, reinigingsbladen, gecertificeerde ontwikkelrollen en meer.

-xxx-

Over Convena International

Convena International, opgericht in 1995, is een distributeur gespecialiseerd in de distributie en opslag van reserveonderdelen, verbruiksartikelen en opties voor de IT-industrie. Doel is om samen met klanten en leveranciers diensten en producten te ontwikkelen die de kwaliteit en efficiëntie van de logistieke keten verbeteren.
Over Xerox Nederland
Sinds de uitvinding van xerografie 75 jaar geleden, heeft Xerox bedrijven geholpen bij het vereenvoudigen van de manier waarop zij hun werk doen.

Tegenwoordig is Xerox wereldwijd marktleider in business process outsourcing en document management en worden mensen geholpen om efficiënter te zijn, zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun core business. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 160 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op http://www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

Xerox® en XEROX en Design®, Xerox Nuvera®, DocuColor®, Mobile Express Driver zijn handelsmerken van, of in licentie gegeven aan, Xerox in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

 

Bron: Xerox Nederland

 • Xerox Authorized Resellers krijgen de mogelijkheid om naverkoopservice op Xerox-uitrusting te leveren aan hun klanten

  door op 19 september, 2013 - 0 Reacties

  Zaventem, 19 september 2013 Xerox België-Luxemburg Wezembeekstraat 5 1930 Zaventem Tel: 02 716 60 00 Xerox België-Luxemburg heeft vandaag bekendgemaakt dat de Xerox Authorized Resellers voortaan naverkoopservice op Xerox-uitrusting kunnen leveren aan hun eigen klanten. Deze service omvat de levering van verbruiksgoederen, maar ook het onderhoud en technische interventies, waaronder de vervanging van versleten of […]

 • Verwarde Xerox-scanner past eigenhandig cijfers in documenten aan

  door op 6 september, 2013 - 0 Reacties

  Bepaalde scanapparaten van het merk Xerox bevatten een programmeerfout, waardoor cijfers in documenten kunnen worden veranderd bij het uitprinten. Dat kan onder andere administraties in de war schoppen en architecten in de problemen brengen. De fout werd ontdekt door de Duitse computerwetenschapper David Kriesel, zo schrijft de BBC. Kriesel kwam het probleem op het spoor […]

 • Xerox reikt Best-of-the-Best Awards uit

  door op 10 september, 2013 - 0 Reacties

  Breukelen, 9 september 2013 – Xerox reikt ook dit jaar the Best-of-the-Best Awards uit. Dit is een regelmatig terugkerende contest tussen de Xerox Premier Partners wereldwijd. Uit 52 landen hebben de grafimediabedrijven die voorop lopen in de industrie hun beste campagne en/of applicatie ingestuurd. Er zijn diverse categorieën, waar per categorie drie prijswinnaars zijn gekozen: […]

 • Convena International benoemd tot distributeur van Xerox Replacement Cartridges assortiment

  door op 30 augustus, 2013 - 0 Reacties

  Breukelen, 30 augustus 2013 – Convena International, ICT-distributeur in de Benelux, is door Xerox, een technologiegedreven service-organisatie, benoemd tot distributeur van het Xerox Replacement Cartridge (XRC) assortiment. Deze lijn van laaggeprijsde en milieuvriendelijke tonercartridges zijn ontwikkeld voor niet-Xerox printers, zoals Brother, HP, Kyocera en Lexmark, die hoge prestaties moeten leveren in een kantooromgeving. Ten opzichte […]

 • 3D-printer volgt de traditionele printer op

  door op 22 mei, 2015 - 0 Reacties

  Tijden veranderen en zo is nu ook de tijd van de traditionele printer voorbij. Inmiddels heeft de 3D-printer zijn intrede gedaan en wordt er geprint met 3D-modellen en objecten. Daarnaast zal het papier printen verdwijnen en zullen deze pagina’s voortaan via het internet worden bekeken, bijvoorbeeld via de cloud. In dit artikel geeft de 3d-printergids […]

Blog Rubrieken